AUTOMATISERING
& MACHINEBOUW

Barth Industrial Solutions > Branches

BRANCHES

Geen uitdaging is ons te groot. We hebben klanten blij gemaakt in veel verschillende branches. De vakmensen binnen Barth Industrial Solutions hebben dan ook ruime ervaring in het realiseren van oplossingen voor de maakindustrie, laboratoria, voedingsmiddelenindustrie en in de agri branche.

Ook ontwerpen en bouwen wij voor andere machinebouwers die onze kennis en ervaring maar wat graag inzetten. Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw specifieke branche of vraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op.

In al deze branches zetten we wens van eindklanten of OEM-ers om in inventieve oplossingen.

Maakindustrie

Onze focus ligt binnen de maakindustrie op end-of-line automatisering in de metaal-, hout- en kunststofindustrie. Wij formeren, transporteren en verpakken geproduceerde producten zoals profielen, buizen en balken. Afhankelijk van het product en het productieproces realiseren we onze oplossingen door middel van machines, robots, cobots of een combinatie hiervan.

Laboratoria

Voor verschillende contract-, test-, milieu- en agriscience laboratoria realiseren wij automatiseringsoplossingen. Voorbeelden hiervan zijn het automatiseren van het inzetproces, pipetteren, wegen en drogen. Ook ontwikkelen wij opslagsystemen met de bijbehorende intra logistiek voor opslag en distributie van samples en disposables.

Daarbij treden wij met onze industriële insteek buiten de gebaande paden van de laboratoriumwereld. Dat levert inventieve oplossingen op. Soms in samenwerking met partners. Zoals de intelligente oven waarbij droogprocessen aanzienlijk worden verkort. Door middel van een ‘single piece’ benadering wordt veel data per individueel monster verzameld.

Agri- en voedingsmiddelenindustrie

Naast onze activiteiten in de maakindustrie en binnen laboratia realiseren we ook oplossingen in de agri- en voedingsmiddelenindustrie. Binnen deze branches ontwikkelen en produceren wij complete modules als onderdeel van productie- en logistieke lijnen.

Voorbeelden in de agri zijn bench (un)loaders en geautomatiseerde opslagsystemen. In de voedingsmiddelenindustrie houden we ons bezig met onder andere kratten (ont)stapelaars, (de)lidders, papierinleggers, palletizers, bordessen en casepackers.

We ontwikkelen ook voor bedrijven die in niches produceren. Zo realiseerden we een doekwikkelaar voor een producent van drainagebuizen en een machine voor de productie van ballonafsluiters voor het afsluiten van industriële leidingsystemen.

In al deze branches zetten we wens van eindklanten of OEM-ers om in inventieve oplossingen.

“Wij leveren maatwerk, toegespitst op jouw specifieke vraagstuk.”

Jan van den Brink